לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עילוי נשמה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
לא מיזמן הלכו לעולמם שני ההורים שלי ומהבנתי שבגרע פטירת אדם שקרוב אליך הקשר איתו עובד כי הו הולך לעולם מנותק מאיתנו וקשה להבנה . אם הם כך פני הדברים אז למה עושים לו אזכרה ? והאם מה שאנכנו לומדים מתפללים מתחזקים לעילו נשמה עושה לו משהו למעלה ?
אשמח לתשובה כבוד הרב כי השאלות האילו מציקות לי הרבה זמן

תשובה:

להיפך! כפי שכבר כתבתי לך הקשר עם ההורים רק מתחזק, כל מעשה טוב מצוה לימוד תורה זיכוי הרבים ועוד שאתה עושה, מקשר אותך אליהם, שהרי אתה פועל לעילוי נשמתם וגורם להם נחת רוח בעולמות העליונים. כמו כן הובא בספרים שיש למת נחת רוח ושמחה כשבאים קרוביו לקברו.

העיקר לעשות הכל מתוך שמחה, חכמים נתנו גבול לאבל, שלושה ימים לבכי שבעה לאבלות, ועד 12 חודש זה סיום כל האבלות.

בשורות טובות.