סדר הנחת התפילין בנרתיק

שאלה:

לכבוד הרבנים
לגבי קיפול התפילין והכנסתם לנרתיק האם יש סדר מסויים מה לפני ומה אחרי.
והכנסתם לתיק צד ימין או שמאל

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מסירים את התפילין של ראש, שכן נאמר "כל זמן שבין עיניך יהיו שתים", אסור להסיר את של היד תחילה, מגלגלים ומכניסים ורק אחר כך מסירים של יד.

מקום הנחת התפילין של יד בצד ימין של הנרתיק כדי שיפגוש בהם תחילה למחרת ולא יעביר על המצוות, ויש בזה עוד אפשרויות, ראה משנה ברורה סי' כח ס"ק ז.