כלי שני חם מאד

שאלה:

שלום
לדעת המקלים לעשות תה עם שקית בשבת בהעברת המים מכלי שני לכלי שלישי, מה הדין כאשר כמה אנשים בבית שרוצים לעשות תה בשבת , האם מותר להשתמש עבור כולם באותה כוס ראשונה – "כלי שני", כלומר למלא את הכוס הזו מהמיחם ואז לשפוך אותה לכוס אחרת, שוב למלא מהמיחם ושוב לשפוך לכוס נוספת וכך הלאה. כי אחרי שכבר פעם אחת הערתי מהמיחם על הכוס הזו היא כבר ממש חמה, האם עדיין נחשבת כלי שני?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר בהחלט להשתמש בכוס הזו, ואדרבה רק בגלל שהיא חמה.. אם היא כבר מתקררת כיון שהיא רטובה יש שאלה לגבי הטיפות הנשארות ומתקררות בה של בישול אחר בישול בלח שנצטנן. אבל הייתי מציע להמנע מכהכנת תה בשבת בכלי שלישי רבים מאוד האוסרים, וכפי שאמר הערוך השלחן עינינו הרואות שזה מתבשל בכלי שלישי כמו בכלי שני בדיוק…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לוקחים כמה שקיות בערב שבת ומכניסים לכוס מים רותחים, וכך יוצרים תמצית מרוכזת מאוד, שממנה מוסיפים לכוס מים חמים בשבת. כדאי להוציא את שקיות התה מהתמצית אחרת היא מאוד מתמעטת ונספגת בהן.