ברכה בלי שם ומלכות

שאלה:

מה הענין במקום ספק לברך ברכה בלי שם ומלכות? האם ברכה בלי שם ומלכות פועל משהו? האם יש על זה "שם ברכה" (לפי איזה שיטה) או לא? אם אין על זה שם ברכה, מה הענין לעשות כן?

תשובה:

שלום וברכה

צקו דבריך שכאשר אדם חייב בברכה אינו יוצא ידי חובתו בברכה שאין בה שם ומלכות, ולכן יש שהנהיגו בספקות להזכיר שם ומלכות בלשון בריך רחמנא שבאופן זה יש כן נוסח של ברכה, ואעפ"כ יש משמעות לדבר כזה לקיים את ענין הברכה, אף שלא באופן שיוצא בו ידי חובה, גם לקיים את תוכן הענין זה משהו…