שאלתי פלאפון והוא התקלקל אצלי

שאלה:

שאלה לכבוד הרב:
שאלתי מפלוני פלאפון לכשבוע,
פלוני קנה אותו במצב משומש ממישהו לפני כחודש ב 300 ₪, המוכר אמר לו שהפלאפון תקין וסביר.
הפלאפון היה אצלי כשבוע וכבר מההתחלה נתקע הרבה והלחצנים היו חצי מקולקלים עד שכעבור כמה ימים התקלקל לגמרי, הוא לא נפל אצלי ועשיתי בו שימוש רגיל.

האם עלי לשלם למשאיל ?
תודה מראש!
(המשאיל אדם צדיק ולא מבקש כסף, אבל חשוב לי לדעת האם מצד היושר עלי לשלם..)
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

שואל פטור על החפץ שהשאיל אם התקלקל מחמת מלאכה, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שמ. ולכן אם עשית שימוש רגיל, ולא אירע שום גורם חיצוני לקלקול הפלאפון, אתה פטור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1