עמידה מאחורי הכהנים

שאלה:

כשאבא שלי חזן אני צריך ללכת ושבוע יכסה אותי בברכת כהנים?
אם הכהנים מברכים גם את העם שבשדות למה צריך להיות עם הפנים אליהם?

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב שהאב יכסה את בנו בטלית, זה רק מנהג כזה, וברור שאם האב חזן לא מתאים ללכת שיכסה באמצע שהוא מתפלל את תפילת החזרה, ואסור לו לעשות כל הפסק גם לא במעשה.

העם שבשדות מתברכים רק כאשר הם אנוסים ולא יכולים לבוא לבית הכנסת, מי נמצא בבית הכנסת ועומד מאחורי הכהנים אמרו בגמרא שאינו מתברך.