מעשר כספים כשהפרנסה דחוקה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
(בלי נדר) אני נוהגת לתת מעשר 10 אחוז מהמשכורת שלי להורים שלי ולמישהי נזקקת שיש לה לדים לומדי תורה. לי ולבעלי מאוד קשה מבחינה כלכלית ורצינו לדעת האם אפשר להחשיב את המעשר על הוצאות על הילדים למשל קניית מיטות, ארון בגדים, בגדים וכדומה..עשיתי התרת נדרים בכל מקרה .
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, אדם שהכנסותיו לא מספיקות לו לצרכיו הבסיסיים הרגילים פטור ממעשר, בענין זה ראי כאן.

שנית, לגבי הוצאות שכר לימוד וכדומה על ילדים גדולים ראי כאן. כלי בית אי אפשר לקנות מכספי מעשר.

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד רק שפע.