מכירת ספר תורה כדי לקנות בדמיו נביאים

שאלה:

בס"ד, שלום.
בביכ"נ שלנו יש ס"ת "מיותר" ומאידך אין לנו נביאים. אנו נאלצים לשלוח כל שבת ילדים שיביאו נביאים מפה ומשם ולפעמים חוזרים בידיים ריקות ובנתיים המתפללים צריכים לחכות…
האם מותר לנו למכור את הס"ת לביכ"נ אחר שיקראו בו ובכסף לקנות נביאים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם המכירה תעשה על ידי פרנסי הקהילה ובאישור חברי הקהילה, ועבור בית הכנסת שישתמש בספר התורה לקריאה ברבים כך שאין כאן הורדה בקדושה אלא רק החלפת בעלות, ניתן יהיה לעשות זאת ולהשתמש בכסף לקניית נביאים, אף שקדושתם פחותה, כיון שהם תשמישי מצוה לרבים. האיסור למכור ספר תורה הוא כאשר על ידי כך לא ישמש לקריאה ברבים.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' קנג אות כא, על פי כף החיים שם ס"ק קיב, וצדקה ומשפט פרק יד הערה ע.