הבעל דורש לחיות במונוגמיה

שאלה:

אני ובעלי חווים עכשיו הריון ראשון, בחודש השמיני להריון תפסתי את בעלי על שקר כשאמר שהולך לחבר אבל בעצם הלך לבחורה, לטענתו סתם לדבר.
לאחר שהתעמתתי איתו על השקר הוא אמר שהוא לא מסוגל לחיות במונוגמיה ורוצה לפתוח את הנישואים על מנת שיוכל להרבות בנשים.
מיותר לציין שמבחינתי זה לא בא בחשבון בכלל.
הבעל לא מוכן לוותר, מה עושים? לא הייתי רוצה לפרק את הבית כשיש ילד בדרך אבל גם לא אוכל לחיות בידיעה שבעלי בוגד בי…

תשובה:

שלום רב,

אין ברירה. במצב כזה הבית ממילא יתפרק בהמשך. אדם שמסוגל לחיות כך אין לו שום מחוייבות לשמור על הבית, גם את לא תעמדי בזה, ויפה שעה אחת קודם. עלייך לומר לו בנחרצות וללא כל פשרות. שאם הוא סבור שאינו יכול לעמוד בנישואין רגילים, מיד הולכים להתגרש. אין תחלית בנישואין כאלה. כרגע הוא מזהה את ההיסוס שלך ואת הפחד שלך מגירושין הן מצד העובדה שאת לקראת לידה והן מצד שהשינוי הדרמטי בחיים שלך כנראה נראים לך בקריעת ים סוף.. ולכן הוא מנצל את העובדה הזו, "לשפר עמדות" ולקבוע עובדות שהוא כזה. אסור לך להסכים לזה בשום אופן.