ציור כוכב על בגד

שאלה:

1. מעיל שיש לו בצד תפירה קטנה של סמל בצורת כוכב. האם מותר ללבושו?
2. גזר שערה אחת לצורך חאלקה. האם חייב ליטול ידיים?
3.

תשובה:

שלום וברכה

  1. הרמ”א ביו”ד סי’ קמא סעי’ ג מביא שנחלקו הדעות אם מותר להשאיר בבית צורה של גרמי השמים, ונראה שמצדד להחמיר בכך, אולם הש”ך שם ס”ק יז חלק עליו מכל וכל, וכתב שהואיל וצורות אלו נעשו לנוי אין איסור להשהותן בבית, וראה שם בפתחי תשובה שמנהג העולם להקל בזה. וראה עוד מקור הסוגיא במסכת ע”ז דף מג ע”ב. וראה עוד שו”ת בנין אב ח”א סי’ לז. בשו”ת אבני ישפה (יו”ד סי’ קנא) כתב, שלענין צורת כוכבים יש להקל באופן מיוחד, כיון שהצורה שאנו עושים אינה כעין זו שבשמים וסימן בעלמא הוא. לכן לכתחילה אין לעשות זאת אבל אם כבר יש כזה בגד וקשה להוריד – מותר.
  2. אין צורך ליטול ידים.