משיחת שמן להצמחת שיער בשבת וחלאקה שחל בשבת

שאלה:

שתי שאלות:
א. האם מותר בשבת למשוח מין שמן שתפקידו לסייע להצמחת שיער?
ב. כיצד יש לענין חלאקה כשהיומולדת חל בשבת, מה המנהג הנפוץ (ביום שישי או ביום ראשון)?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין למרוח כזה שמן, מעבר לחשש ממרח שתלוי בעובי המירקם [אינני מכיר] יש כאן איסור של רפואה בשבת.
  2. אין בזה הלכה של ממש שהרי הכל כאן מנהג בעלמא, אבל רבים מקפידים מאוד שלא להקדים את התספורת לפני גיל שלוש כלל, ולכן למנהגם יש להמתין ליום ראשון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה להגדיר מה חולי ומה לא שהרי כל מיחוש נקרא חולי, בטיפולי פוריות הצורך מאוד משמעותי ויש לחפש צדדים להקל.