בריאת העולם – אלוקים או המפץ הגדול?

שאלה:

מה זה המפץ הגדול?

תשובה:

שלום רב

המפץ הגדול היא בדותה שבדו להם אנשים כדי להמציא השערה פראית על השאלה היסודית שכל אדם צריך לשאול את עצמו, איך נברא העולם? מנין הוא הגיע ומי עשה אותו. כמובן שהתשובה הכי מובנת לשכל אנושי, שאכן היה מי שעשה אותו, וזו המציאות האלוקית – בורא העולם, כפי שכל מציאות מורכבת שיש בידינו מישהו עשה אותה, כך העולם כולו על מיליארדי פרטיו המדהימים. אבל יש שלא רוצים תשובה כזו, זה מחייב מידי, אם יש אלוקים יש גם תורה… ולכן המציאו השערה פראית לפיה היה כח אנרגטי עצום [שמי ברא אותו?…] שיצר פיצוץ אדיר שהפך את האנרגיה לחומר [פיצוץ אקראי כזה יכול להוליד באופן מיקרי חומר כל כך חכם ומורכב ועמוק ומפורט?…] וכאן באה האבולוציה שאכן הדברים נעשו בתהליכים [היכן כל המפלצות שלא הצליחו? לא מצאנו להם זכר], בקיצור אם השתכנעת מההגיון שעומד מאחורי תיאוריה משונה זו תודיע לי… בכל מוכנים להאמין העיקר שלא יהיה אלוקים בזירה…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש כשל לוגי בעצם שאלתך, ההוכחות מוכיחות שאין יסדו להנחה שהעולם הוא בן מיליוני שנים, אני מציע לכל אדם בר דעת ושוחר דעת לקרוא את הספר מלכודת האמת של הרב אשר קושניר, או במהדורתו המותאמת יותר לציבור ישיבתי – מחשבת האמת. ניתן למצוא ברשת לפי החיפוש מלכודת האמת.