תרופה מתוקה בתענית ציבור

שאלה:

שלום להרב,

ששאל: ידיד, שביום צום שהיה לא הרגיש כ"כ טוב בבטן ולקח תרופה נוגד חומצה שיש בו סוכר, ולא שם לב לזה, אולם כאשר הגיע לענינו הסתפק מאוד אם בזה עבר על התענית כיון שיש טעם מתוק והיה לו הנאה מזה.

כדור שלו, לא כדור שבולע אלא כדור ששמים בפה והוא ימס שזה דומה לדרך אכילה, ויש טעם מתוק, אף שלא אוכל ולא מברכים על זה כלל, הסתפק כיון שהמשנה ברורה כתב על סוכר בקפה קודם תפילה למי שחזק אז רוצה לדעת אם עבר על תענית ואם לא היה לו לומר ענינו.

נראה שזה לא נחשב שעבר על תענית שזה לא אוכל אלא תרופה מ"מ נשמח לשמוע מכבוד הרב חוות דעת.

ברכה והצלחה לכל רבני בית המדרש

תשובה:

שלום וברכה

אסור לקחת כזו תרופה בתענית, הסוכר ששמים בתרופה אינו קשור לתרופה עצמה ויש בזה הנאה, אבל אין בכך כדי להפקיע את התענית והוא רשאי היה לומר עננו, כיון שאין בזה שיעור, ראה שו"ע סי' תקסו סעי' א ובמשנה ברורה שם.