תחנון כשיש ברית באולם השמחות של בית הכנסת

שאלה:

ברית מילה הנערכת בחדר צדדי של בית הכנסת נבנה כתוספת לבית הכנסת ומשמש כאולם אירועים של בית הכנסת, לפעמים בחגים או אחת לכמה חודשים מתפללים שם, האם ברית הנערכת שם פוטרת את המתפללים באולם המרכזי מאמירת תחנון.
האם העיקר נגרר אחרי הטפל?
מצאתי במשנת יוסף סימן לד במקרה הפוך שברית הנערכת בחדר המרכזי אינה פוטרת את מתפללי החדר הצדדי.

תשובה:

שלום וברכה

במקרה של השאלה בודאי חייבים בתחנון בבית הכנסת, אין קשר בין האולם שהוא משהו עסקי של בית הכנסת לבין הקהילה המתפללת שם. כל הנדונים לגבי חדר מרכזי וצדדי אמורים באופן שהברית היא בבית הכנסת עצמו – באחד מחדרי התפילה, לא כאשר זה נעשה באולם שמחות ששייך לבית הכנסת.

יום נעים.