שולחן אחד לבשר וחלב

שאלה:

שלום וברכה,
אנחנו אוכלים על שולחן אחד אוכל חם בשרי וחלבי, ומשתמשים בשעווניות מיוחדות לחלבי ומיוחדות לבשרי להניח עליהם את האוכל. אנחנו משתדלים להיזהר אך קורה לעיתים רחוקות ונשפך מהאוכל על השולחן עצמו.
שאלתי היא, האם מותר לאכול מן האוכל שנגע בשולחן, והאם צריך ואפשר להגעיל את השולחן, השולחן עשוי מזכוכית (דומני זכוכית מחוסמת).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשולחן מן הסתם אינו בן יומו [הרי לא כל יום נופל שם משהו חם…], גם אם קרה ונפל כיון שהשולחן נקי מותר לאוכלו. כמובן שאוכל שאינו חם אין בו שאלה כלל. ניתן להגעיל על ידי עירוי מקומקום רותח, אבל אין בכך צורך, תמשיכו להקפיד על שעווניות נפרדות וזה בסדר. מה שמונע את כל הבעיות וכך אני עושה בביתו וכך נראה שנהגו בהרבה בתים של יראי ה', לא להשתמש בשעווניות קטנות, זה גורם את כל הבעיות, אלא במפות ממש [לפחות לבשרי] ברגע שאתה מכסה את כל השולחן בשעוונית לא יקרה כלום.