קביעות סעודה על דגני בוקר

שאלה:

שלום להרב,

ששאל: אחד שאוהב לאכול דגני בוקר שנקרא בחו"ל ובהרבה מדינות "צ'עריוס" (cherrios) שהוא מאכל בתורה עגולה קטנה עשויה מן קמח שבולת שועל, ואוכל לפעמים כסעודה דגני בוקר זה עם חלב בכמות יותר רגילה שאוכלים בארוחת בוקר, ושאלתו היא האם יהיה כמות מסויים האם יחתייב לברך על נטילת ידיים והמוציא ואחרי סעודתו ברכת המזון?

קצת פלא הדבר, מ"מ אם יש כמות וקובע סעודתו יש צד לעשות כן. שעמתי פעם רב דיין גדול לומר לנו בשיעור שאכילה כזו יש לעשות כל אלו, ורצינו לשמוע חוות דעת שלכם.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

לגבי דגנים דקים ממש כמו ברנפלקס יש להקל שאין להם בכלל תואר לחם ואין בהם קביעות סעודה, על עבים יותר כמו כדורים או כריות או העיגולים שתיארת, נחלקו בזה הדעות אם יש להם תואר לחם, ראה וזאת הברכה עמ’ 202 המיקל יש לו על מה לסמוך [בפרט שלשיטת החזון איש השיעור גדול הרבה יותר] והטוב לאכול קצת פחות או בתוך סעודת פת. החלב בכל מקרה אינו מצטרף לשיעור.