טבילה בלי חשק

שאלה:

אני בת 50 ולפעמים אין לי חשק לטבול ולהיות עם בעלי למרות שיש לנו שלום בית. מה זה שווה לטבול בזמן כשאין לי חשק ואני עושה זאת באילוץ? אני מרגישה כפייה כשמחליטים בשבילי מתי וזה עוד יותר גורם לי התנגדות.

תשובה:

שלום רב,

את כותבת שאת לא מבינה מה שווה לטבול כאשר את עושה את זה באילוץ. מי מאלץ אותך? הרי אם בעלך מסכים אין שום בעיה את לא צריכה לטבול ולא לקיים יחסי אישות. סיימתם את חובתכם לאומה בקשר להולדת ילדים. אז מי לאלץ אותך? כנראה בעלך אינו מסכים, ויצריו הטבעיים דורשים את שלהם. אז מדוע את נוהגת כלפיו ביחס כזה מנכר ולא לויאלי? זה נקרא שלום בית תיקן?! נכון ברוך ה' אין מריבות. אבל התנהגות כזו לדעתי אינה ראויה. נסי לחשוב מה היה קורה אילו המצב היה הפוך. ההורמונים שלך היו גורמים לך לרצות את שלהם. ובעלך היה מתייחס לזה בשיויון נפש ומחפש באתרים שיתירו לו להתעלם ממך, האם זה היה נראה לך התנהגות הוגנת?!

הרבה הצלחה