הפרשי שעות בטיסה בשבעה נקיים

שאלה:

שלום רב! אשה שנוסעת מלוס אנג'לס לסינגפור וכשיצאה עשתה הפסק טהרה וזה היה ביום ראשון האם יכולה לטבול ביום ראשון שלאחריו או שהיא הפסידה איזה יום ושם זה הפרש של 16 שעות יותר מאוחר מלוס אנג'לס רק שאני לא יודע אם חוץ מהפרשי השעות אם גם יש הפסד של יום בגלל קו המשווה ?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת שבט הלוי ח"ב סי' צג דן בזה, וכתב שאם עברו שבעה ימים בין ארוכים בין קצרים היא יכולה לטבול, כלומר שגם אם הפסידה שעות מסוימות ביום לא משנה כמה – עדיין הוא יום, אבל כמובן אם מפסידים לגמרי יום וכגון שעוברים את קו המשווה, יש להמתין עוד יום. שהרי עברו רק שישה ימים…

נסיעה טובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1