שמיטה ויובל בסמיכות

שאלה:

בויקרא פרק כה פסוקים ח – יב . כתוב שיש לספור שבע שמיטות שהן 49 שנים ובשנת החמישים יהיה יובל שדינו כדין שנת השמיטה , לא תזרעו ולא תקצרו … האם ניתן להבין ששנת ה-49 ושנת החמישים שהיא שנת היובל יהיו כדין שמיטה – 2 שנים רצופות של השמטת עבודות האדמה ? אם כן מהיכן לומדים זאת
תודה על תשובתכם
ויקטור

תשובה:

בהחלט, כך ברור בפסוקים הנ"ל והיא הלכה ברורה, גם בשנה החמישים אסור לעשות עבודת קרקע.