קיבלתי כסף מהקבלן עבור ליקויים ואיני מתכנן לתקן

שאלה:

שלום וברכה
לפני כמה שנים רכשתי דירה בבניה מקבלן ולאחר הכניסה לדירה התברר לי שיש כמה ליקויים כגון רטיבות בכמה מקומות וכן בעיות אקוסטיקה ועוד .
לאחר תקופה שפניתי לקבלן וראיתי שהוא מוליך אותי שולל ורק גורר את הזמן כדי שיעבור תקופת בדק הבית , פניתי בעל כרחי לאחר אישור רב לבית המשפט בתביעה נגד הקבלן .
לצורך כך הבאתי חברה הנדסית שעוברת על הדירה ומביאה חוות דעת הנדסית על הליקויים.
כעת לאחר שקיבלתי סכום מסויים מהקבלן עבור הליקויים , האם אני צריך להחזיר לקבלן חלק מהכסף על הליקויים שבסופו של דבר אני לא מתקן ?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה זכאי לתשלום עבור ליקויים. לא משנה אם אתה מתכונן בפועל לתקן את הלקויים או לא, הפיצוי מגיע לך, ולכן הכסף שלך ואינך חייב להשיב.

בהצלחה.