מיץ שזב מהאשכולית תוך כדי אכילתה – ברכתו

שאלה:

ערב טוב,

ישנה צורה נפוצה לאכול אשכולית, חוצים את הפרי לשניים, לאחמ"כ מפרידים את עיקר הפרי מהקליפה בעזרת סכין, וחותכים אותו לקוביות. כך שהקליפה נהפכת לכעין קערה שממנה אוכלים את הפרי בעזרת כף.

באופן זה נוצר מצב שה"קערה" מכילה גם קוביות של פרי וגם כמות יפה של מיץ פירות סחוט. והשאלה היא האם צריך לברך על המיץ בנפרד? ובפשטות הייתי אומר שהפרי עיקר והמיץ טפל, אך יכול להיות אדם שאצלו המיץ יותר חביב והוא העיקר, וגם יכול להיות מצב שאדם יאכל את המיץ בלבד, ומצוי לדוגמא בסוף האכילה כשבאים להפריד את הפרי שנותר דבוק לקליפה, אז בדרך כלל הוא נסחט אל הכף בצורת "מיץ".
ואולי אפשר לומר: א. שכשאוכל את המיץ מתוך הפרי עצמו לא נחשב "נשתנה צורתו" וממילא ברכתו העץ. ב. כיוון שכך הדרך לאכול את הפרי וכמו סברת החזו"א לענין מיץ תפוזים.?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכיון שהמטרה כאן היא אכילת הפרי המיץ נחשב טפל, מי שרוצה לשתות מיץ אשכוליות לא עושה זאת כך, אלא פשוט סוחט את הפרי במסחטה ישר לכוס…