לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ישן שנת עראי בליל התענית אם יכול להמשיך לאכול לפני עלות השחר

שאלה:

שלום לרבנים עם נרדמתי ב8 בערב בטעות על הספא כאשר אני שכוב עליה וקמתי ב11 בלילה האם אני צריך לברך ברכות התורה אם כונתי להישאר ער עכשיו וכן לענין צום היה מותר לאכול עדין אם לא התנתי(כי לא היתכונתי לצום? ומה הדין עם נתנתי לאכול לפני עלות השחר במחשבה הועיל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי מספר טעויות ההקלדה נראה שדוקא ישנת היטב…

כיון שלא היתה זו שנת קבע על המיטה אין צורך בברכות התורה, ראה כאן.

כמו כן מעיקר הדין אין בזה קבלת תענית ולא נחשב שישנת, ראה שו"ע סי' תקסד שהצריך שנת קבע, אבל ראה במשנה ברורה שם ס"ק ג שיש שהחמירו בזה והמחמיר קדוש יאמר לו, בשתייה ודאי יש להקל באופן זה.

התנאי צריך להעשות לכתחילה בפה ובדיעבד גם בלב מספיק, ראה משנה ברורה סי' תרח ס"ק יב.