המתנה לאחר ג' פסיעות בסוף שמו"ע של ערבית

שאלה:

שלום כבוד הרב!
מעיון במשנה ברורה לא יצא לי ברור אבל ראיתי אחרונים שאומרים שגם אחרי שמו"ע של מעריב צריך להמתין אחורה עד שיתחילו קדיש. מישהו טען לי שזה מחודש מאד ולא דומה לשחרית ומנחה וגם אני רואה מאד מעט אנשים שעושים זה למעשה. האם אתם יכולים להכניס לי בהירות בעניין. תודה רבה!

תשובה:

בס' פסקי תשובות סי' קכג הערה 20 קיבץ כמה מגדולי פוסקי הדור האחרון שכך פסקו שגם בערבית יש להמתין עד קדיש, הגרש"ז אויערבך, ובעל לקט הקמח החדש, בעל משנה הלכות, אמנם ציין שבספר אורח נאמן כתב שבתפילת ערבית די להמתין כדי הילוך ארבע אמות.