זיווג מן השמים

שאלה:

שלום וברכה לכם האם לכל אחד יש בת זוג מן השמים, למה יש אנשים שלא מצליחים להתחתן ?למרות הרצון שלהם ,ויש להם פרנסה , המתפללים על זה כל יום מה הסבר יש לזה ? מה המקור בחז"ל ? מה התיקון שלהם להיות בלא אישה ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, להבין למה לפעמים אדם עובר מסכת יסורים עד שמוצא את בת זוגו, גם יש אנשים שאינם מסוגלים להנשא זה ענין נוסף, וכמובן יש אנשים שמפסידים את הזיווג שלהם, כך התריע תמיד מרן הסטיפלר, לכן צריך אמנם לברור את הזיווג בצורה מושכלת, אבל לא לדחות יותר מידי בצורה שאינה סבירה, כדי שלא להפסיד. בכל הנוגע לשידוך ידועים דברי הגר"א שכמעט ואין צורך בהשתדלות רק להרבות בתפילות ובעז"ה יזדמן השידוך, ובינתים יש הרבה מה לתקן גם בלי שידוך, יש לימוד תורה תרי"ג מצוות בין אדם לחברו, הלואי וכל מה שהיה חסר לנו הוא רק הזיווג…

בשורות טובות בקרוב.