הכשרת תבנית שבלעה זיעה חלבית

שאלה:

עוגה חלבית בתבנית חד פעמית שהונחה על תבנית פרווה וכך נאפתה בתנור. האם התבנית פרווה הפכה לחלבית? כלום לא גלש.

תשובה:

שלום וברכה

היא נעשתה חלבית אבל לא באותה דרגת חומרה כמו אם היתה העוגה בתוכה ממש, היא בלעה זיעה ולא במגע ישר, דינה כמו התנור עצמו או הרשת שבהחלט נעשו חלביים. אם רוצים שהתבנית תהיה פרווה, יש לנקותה היטב להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהכניסה לתנור פרווה ריק ונקי או תנור נקי שלא היה בשימוש 24 שעות, ולחמם חצי שעה על החום המירבי.