שוקולד בתה בשבת

שאלה:

שלום רב,
האם מותר בשבת, לטבול קובית שוקולד בכוס תה, כך שתתרכך ותימס באופן חלקי, ולאכול אותה בצורתה הרכה?

תשובה:

שלום וברכה

יתכן ששוקולד הוא בכלל דברים הנמסים שיש בהם בישול אחר בישול [אף שיש לדון בזה כיון שכאשר זה חוזר לטמפרטורת החדר זה מתקשה שוב, ואם כן אפשר שדינו כאינפנדה, אבל לא ברור לי שזה חוזר ממש לאותו קושי שהיה בתחילה], ועל דרך מה שמבואר בשערי תשובה סי' שיח, וממילא יאסר לעשות זאת בכלי ראשון אבל בכוס תה מותר יהיה לעשות זאת כמו שמותר לתת שם סוכר. כמובן שאם יש בשוקולד דברים שאינם מבושלים כלל כמו שברי עוגיות, יש לאסור גם בכלי שני, שכן בישול אחרי אפייה נחשב מקלי הבישול שמתבשל גם בכלי שני, ראה משנה ברורה סי' שיח ס"ק מב.