שריפת החלה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
1. אני מפרישה חלה בעזרת ה' כל שבוע. את הבצק המופרש שורפת. בפעם האחרונה שרפתי אותו ישר על להבות הגז. (הנחתי אותו על העיגול של הגז) השאלה שלי האם העיגול שמכסה את הגז הפך לטרף? האם עלי להכשיר אותו? ואם כן איך?
2. האם ניתן לא לשרוף את הבצק המופרש אלא רק לעטוף אותו ב 2 עטיפות ולזרוק לפח? הריח של השריפה מפריע לבני הבית.

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

העיגול הזה נעשה מוכשר על ידי ליבון באש – הדלקה של הגז לכמה דקות. אין חיוב גמור לשרוף ואם זה קשה עוטפים בשתי עטיפות וזורקים. ראה טור סי' שלא לגבי חלה שהיא ספק טהורה שיש לקוברה ובאופן זה נחשב קבורה.

הצטרף לדיון

תגובה 1