מראות עם טבעת נוברינג

שאלה:

אשה שיש לה טבעת נוברינג ומיד לאחר המקווה היא ראתה בקינוחים הפרשות חומות וורודות מה עליה לעשות
והייתי שמח לשמוע מכבוד הרב מה פשר ההפרשות האלו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש בעיה עם הנוברינג שבחצי שנה הראשונה יש הרבה כתמים והפרשות שעשויות בהחלט לאסור, וזה אכן עלול לגרום עגמת נפש… צריך להראות את המראות לרב ולברר מה דינן, בכתמים יש הרבה דינים, למשל על בגד צבעוני אין איסור כתמים, כאי ללבוש בגד תחתון שחור ממש וכך גם לא באים לשאלה, ואין צורך להסתכל על הטישיו בשירותים, אפשר לזרוק בלי להסתכל, אבל כשיש שאלה מיד לשאול!