מדוע לתת לבנקים להרוויח – אולי להשאיר את הרווח בתוך המשפחה?

שאלה:

שבוע טוב,

המקרה:

זוג צריך משכנתא. קרוב משפחה גמלאי מכר את דירתו וגר בשכירות. את הכסף מהמכירה מיועד למימון השכירות ושאר הוצאותיו עד 120.

הקרוב משפחה מוכן לעזור את הזוג לתת את חסכונותיו כהלוואה לזוג בתנאים נוחים יותר מריבית הבנקים. האם יש דרך הלכתית לזוג לעשות הסכם עם הקרוב משפחה שיאפשר לשלם לו תשואה על ההלוואה שהיא בעצם אבטחת פרנסתו עד 120?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אותו סיבה שיכול לקחת הלוואה בריבית מהבנק, יוכל לעשות זאת עם הקרוב הגמלאי. ההיתר ללוות מהבנק הוא בגלל היתר עסקה שיש לבנק, וכמו כן אם יעשה היתר עסקה מול הקרוב יוכל לקחת ממנו הלוואה עם ריבית.

בהצלחה.