למכור רכב עם מום שהקונה לא ירגיש ויקבל את ההפסד מהביטוח

שאלה:

יש לי רכב שיש לו סדק קטן בשמשה, במצב כזה הרכב לא עובר טסט, בהנחה שהבוחן יבחין בו, השאלה האם מותר למכור אותו בלי ליידע את הקונה על כך, בהנחה שהוא יעשה ביטוח שמשות, בד"כ כולם עושים, ואם יבחינו בכך בטסט הביטוח ישלם, והאם יש הבדל בכך בין למכור ליהודי או לגוי.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה מוכר מוצר פגום לקונה, נחשב למכירת מקח עם מום – וגם גנבת דעת – ואסור. ואם הקונה יקבל ביטוח עבור המום מחברת הביטוח, יש גם גרמת גזל, שאתה גורם שיגזלו את הביטוח שישלמו ממון שלא כדין.

בגוי יש איסור של גנבת דעת, ויש סוברים שלכן יש איסור למכור לגוי חפץ עם מום.

בהצלחה.

מקורות:

מכירת חפץ עם מום לגוי – ראה פתחי חושן חלק גניבה ואונאה פרק יב הלכה א. והערה ד.