לחזור על הקריאה כדי להעלות ילד בר מצוה

שאלה:

ילד חילוני שלמד לקרוא לבר מצווה פספס את העלייה שלו עליית רביעי והגיע בסופה האם עליו לחכות לסוף קריאת התורה או יש לאפשר לו עליית רביעי כמוסיף ולהמשיך כרגיל עד סוף הפרשה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה דרך להתיר לחזור על קריאה שוב בלי שיש חיוב לכך רק בשביל לרצות את הילד, לא באמצע ולא לאחר הקריאה, ואני שמח שלא הזדמן לי להכריע הלכה למעשה בענין כזה. מה שכן אני מתעורר לשים לב! שיש כאן טעות לדעתי בכל אופי הבר מצוה הנערכת בבית הכנסת. כלל לא נראה לי מוצלח המצב הזה שילד הבר מצוה מגיע באמצע רק בשביל לקרוא וללכת, הוא לא יקבל מזה שום דבר. יש לחדד לו מה הוא יום הבר המצוה, ולהביא אותו מוקדם לבית הכנסת בתחילת התפילה, שיהיה כל שעת התפילה ברצינות זה צריך להיות מעמד רוחני מיוחד בשבילו ולא ביקור בזק…. כך גם לא תקרה תקלה שכזו.