סחיטה שבת

שאלה:

שלום לרב,
יש לי חתך עמוק באצבע ופוטנציאל מוגלתי. החלפתי לתחבושת חדשה לפני שבת.
התחבושת נרטבה בשבת בזמן נטילה רציתי להסיר את התחבושת מהאצבע בגלל הרטיבות והפצע שעדין דימם מידי פעם. אך לא יכלתי לגעת בתחבושת כי חששתי לסחוט תוך כדי ההסרה. חיכיתי שזה קצת יתיבש. ואז צץ במוחי רעיון גאוני בגלל שהתחבושת רופפת ועל פניו נראה שהתחבושת התיבשה קצת חשבתי לנער את היד והתחבושת תיפול מעצמה. כשניסיתי לעשות זאת הסתבר בדעבד שהתחבושת עדין רטובה וטיפה יצאה..
יצא מזה שסחטתי בלי שהתכוונתי לזה כלל.
מה אומר הרב
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לחשוש בענין זה כלל, זה אינו פסיק רישא ואינו מכוין, וגם אם יש צד שזה כן פסיק רישא ודאי לא ניחא ליה שיש פוסקים המתירים ובפרט שכאן זה באיסור דרבנן. כך שבדיעבד בכל מקרה אין מה לחשוש. גם כלל לא ברור לי שטיפה זו היתה ספוגה יתכן שהיתה בין התחבושת ליד.

רפואה שלמה.