נגיעה במטופל תוך כדי טיפול

שאלה:

אני מטפלת רגשית ותוך כדי הטיפול לפעמים אני צריכה לתפוח בידיים של המטופל מהאצבעות עד הכתף. האם מותר לטפל בילד לפני בר מצווה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור כך לעשות, נער מעל גיל 9 כבר ראוי לביאה ואין כל היתר לגעת בו מגע של חיבה, וזה ממש מגע של חיבה. הטוב ביותר יהיה שנער בגיל כזה שמעל תשע יטופל על ידי גבר ולא על ידי אשה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה מגיע עם חיוך של מטפלים, ונעשה בעדינות… תעמיקי תראי שבעצם יסוד הטיפול הוא קירבה, גם בדיבור וגם במגע.