הכשרת מיקרוגל

רבני בית ההוראה
ז' טבת ה'תשע"ט

שאלה:

חיממתי במיקרוגל צלחת עם עוף לחום שהיד לא סולדת בו ללא מכסה. לאחר 6 וחצי שעות שמתי כוס עם סבון ומים וחיממתי למשך רבע שעה עד שכמעט כל המים התאדו. האם צריך עוד משהו לעשות? והאם זה בסדר מה שעשיתי?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה באמת לא היה חום שהיד סולדת בו שזה 45 מעלות אין צורך בהכשרה, רק צריך לדעת שבחימום במיקרוגל קשה לדעת זאת בבירור, לפעמים חלק מהתבשיל רותח וחלקו האחר קר ממש. עכ”פ אם ניקית את המיקרוגל לפני ההכשרה הנ”ל זו אכן ההכשרה הראויה, ולכתחילה יש לעשות זאת רק לאחר 24 שעות מהחימום האסור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *