עיקר וטפל

שאלה:

1.אם אני אוכל חביתה ובצד שם לי סלט ירקות. האם צריך לברך על הסלט ירקות?
2. אם יש לי סלט מעורב במלפפון עגבנייה ובננה. האם צריך לברך על כל מין?
האם יש עניין להפריד בינהם ואז לברך על כל אחד?

תשובה:

שלום וברכה

  1. באופן זה שני המאכלים נחשבים עיקריים ויש לברך על שניהם, עיקר וטפל הוא כאשר האחד משמש את השני, כמו אדם שרוצה לאכול דג מלוח ומחמת מליחותו הרבה הוא אוכל ביס מהלחם…
  2. מעבר לעובדה שהם כולם אותה ברכה כך שאין מקום לשאלה… מאכל אחד בכל מקרה לא מפרידים אלא מברכים לפי הרוב. למשל סלט פירות קצוץ היטב שיש בו תפוחים ואננס, אף שברכותיהם שונות הברכה על הסלט תהיה אחת – לפי הרוב.

שבת שלום.