שאלה:
האם סירים חדשים היום צריכים הגעלה?
וא"כ איך מגעילים אותם?
ואח"כ צריך טבילה?
תשובה:
שלום וברכה
מעיקר הדין אין צורך להגעיל סירים חדשים, בזמנינו לא מורחים שומן מהחי על הכלים בעת היצור. מי שרוצה לנהוג בכך ולהחמיר על עצמו, די במילוי הכלי מים ולהרתיח שיגלוש קצת סביבותיו. דוקא לענין הגעלת כלי שנאסר בבשר בחלב יש להחמיר יותר להטביל כולו בסיר מים רותחים על האש.
כמובן אחר כך צריך טבילה אא"כ יוצר על ידי יהודי [אינני יודע אם קיים…].
מקורות:
הליכות שלמה פסח פרק ג אות ד.