ארבעים יום פרק שירה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
מה המקור של הסגולה 40 יום פרק שירה?
והאם מותר לאומרו בלילה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מקור ספציפי למנהג זה, בשו"ת משנת יוסף חי"א סי' קו נשאל על כך, וכתב שאין מקור ברור על פרק שירה, אבל יש מקורות רבים לכך שתפילה רצופה ארבעים יום מועילה, והמקור הקדום הוא ממשה רבינו שהתפלל ארבעים יום על כפרת ישראל, בקובץ תל תלפיות מובא שהיה מנהג קדום מאוד בירושלים ללכת ארבעים יום לכותל להתפלל. בס' עבודת המקדש שיו"ל בהסכמתו של הרמ"ע מפאנו כתב שראוי לומר כל יום פרק שירה, אבל לא הזכיר שהיא סגולה.

אפשר לומר בלילה, אבל לכתחילה עדיף ביום.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חבל שאיו לידי את הספר, אבל בכף החיים [כמדומני בסוף סי' א'] מובא להדיא שיש לומר פרק שירה וזה מסוגל להרבה עניינים.
    אמנם, הוא כותב שצריך לשים את הלב על מה שאומרים בשבח הקב"ה וכו', ולא מועיל סתם מה שאומרים בלא תשומת לב [מה שכיום "נוהגים"…].