טיפול גיורת בקבר אימה הגויה שלא יחטט

שאלה:

שלום. יש גיורת שאימה הגויה, נפטרה לפני כעשר שנים בדנמרק. ושם נהוג שאחרי מספר שנים, קוברים מתים חדשים במקום הקברים הישנים. כנראה מסיבת חוסר מקום וכו. אלא אם בני המשפחה מוכנים להמשיך ולשלם כ1000 ש"ח כל שנה לשם שמירת הקבר הישן. השאלה שלה האם יש לה איזה חובה הלכתית(לכאורה לא) או מוסרית (משום הכרת הטוב או דרכי שלום שלא יעשו חלילה כך למתי ישראל בחו"ל…)לשלם את הסכום הנ"ל כדי לשמר את קבר אימה הביולוגית-הגויה? יש לציין שלא נשאר אף אחד ממשפחתה והשאלה היא רק עליה. אודה לתשובתכם המהירה והמנומקת.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שאין אצל גוי השארות הנפש, ואין תחיית המתים, אין משמעות כל כך לקבורה, לכן נראה לי שאין חיוב מוסרי כזה, אבל חיוב מוסרי והכרת הטוב הוא תמיד שאלה מאוד אישית וענין של תחושה, ולכן שתעשה כפי צו מצפונה.

בשורות טובות.