בשר שנתעלם מן העין – נהג גוי

שאלה:

שלום כבוד הרב

נסענו לאיזה מקום כדי לעשות על האש והיתה תקלה באוטובוס (אוטובוס פרטי ששכרנו), עצרנו באמצע הדרך ונסענו עם רכב אחר, אבל הבשר והכלים של המנגל נשארו בתוך האוטובוס עם הנהג, בסוף הוא תיקן את התקלה והביא את הכל למקום. (זה בחו"ל, הוא נסע בכביש ראשי, ואין יהודים באזור).

השאלה היא מה הדין של הבשר? (בשר שנתעלם מן העין) אני מציין שלא היה סימן מיוחד על הבשר הוא כבר היה פתוח (לא היה באריזות המקוריות כמו שקונים אותו בחנות).

ומה הדין של המנגל וכל הכלים שהשתמשו בהם שם האם צריכים להכשירם.

והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם יכולים לזהות את הבשר, למשל הוא עם תבלינים באופן מסויים או חתוך באופן שניתן לזהות, יש להקל, אבל אם אין שום אפשרות לזהות זו אכן הבעיה. לגבי הכלים אין חשש. וראה כאן עוד סברא להקל בדוחק גדול מאוד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה
    את הבשר לא נראה לי שניתן היה לזהות. אבל זה לא משנה כבר כי הם כבר אכלו את זה. (פעם הבאה ניזהר).
    עכשיו האם הכלים שבישלו וצלו בהם את הבשר הזה וכן הסכו"ם וכו' נטרפו?
    (והאם יש בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים)?

  2. וכן שכחתי לציין שמשתמשים בדברים חריפים בכלים האלה של המנגל (משמנים את המנגל עם בצל, כשזה חם).
    האם זה יכול להיות בעיה.
    או שהכלים מותרים ללא קשר לזה שזה לא בן יומו.

    תודה מראש על התשובות