תביעה יצוגית – המשך

שאלה:

בזמנו ביררתי אצלכם על הגשת תביעה יצוגית, ונאמר לי שא"צ באישור מב"ד, במידה ובאמת יש עילה לתביעה ע"פ ההלכה.
לפני הגישה בפועל, ארצה לברר באופן עקרוני:
מהות התביעה היא כנגד חברה מסוימת [בבעלות אדם דתי] שמתברר שבאופן קבוע שיווקה חצי מהכמות שהיא הבטיחה, ועדיין מבטיחה מע"ג כל פרסום [זה סוג מוצר שלא שמים לב לכמות עד שלא עושים בדיקה]
מי שמגיש את התביעה ניזוק מזה באופן ישיר בתור לקוח שלהם.

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמשווק מוצרים ברמאות, אכן יש בסיס תביעה לפי ההלכה. אם התביעה תהיה בבית דין רבני, לא יהיה אפשרות לעצור אותו מלרמות את הציבור, מאחר ואין ידינו תקיפה. המקסימום שבית יוכל לחייב זה רק את הנזק שנעשה למגיש התביעה אישית. לכן יש להקל להגיש תביעה ייצוגית בערכאות, וכמו שביארנו בהרחבה ראה כאן.

בהצלחה.