מתווך שדורש שכר מעבר לנחתם בחוזה

שאלה:

חתמתי חוזה תיווך עם מתווך כנהוג ששכר הטירחא הוא 2% דובר גם על מחיר הדירה. לאחר מכן המתווך טוען שחלק ממחיר הדירה גם מגיע לו כיון שהוא מתווך משנה של מתווך אחר והוא צריך לשלם גם לו ומראש כשדובר על מחיר הדירה הוא הוסיף זאת למחיר.
מעולם לא הסכמתי לשלם דמי תיווך יותר מ2%.
האם אני חייב לשלם למתווך את הדרישה הנוספת.

תשובה:

שלום וברכה,

מתווך זכותו לדרוש כפי המחיר שסוכם מראש – ואם בחתימה עם המתווך סוכם על 2% חובה לשלם לו כפי שהותנה. כמו כן אין זכות למתווך לדרוש מעבר למה שהותנה, בין אם הוא מתווך יחידי, בין אם הוא מתווך משנה. הלקוח לא אמור לשלם יותר מ2%, גם אם היו עשרה מתווכים. והמתווכים ביניהם ידונו איך לחלק את דמי התיווך.

מתווך שהעלה את מחיר הדירה כדי לקבל תוספת, אם לא התנה על כך מראש, לא מועילה טענתו, ובתוספת המחיר זוכה בה המוכר, והמתווך יקבל 2% מהעסקה בכללותה.

בהצלחה.