טלטול קופות צדקה בשבת

שאלה:

מה הדין להזיז בשבת מגש שבו יש קופות צדקות שמונת על שולחן בבית הכנסת?

תשובה:

שלום וברכה

כמובן אסור משום מוקצה, ולכן חלק מתפקידיו של הגבאי זה גם לסדר ביום שישי, להכניס את הקופות לתוך המגירה המתאימה וכדומה כדי שלא יפריעו בשבת.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שלום לכבוד תורתו
    האם מהמגן אברהם סימן ש"ט ס"ק ו' לא משמע שמותר? הרי הנחת הכסף בקופה היא הנחה באקראי.
    האם הקופה היא מקום המיועד יותר מהכנונא שבה מטלטלים אפר?
    ילמדנו רבנו, בברכה

  2. שם מדובר בכלי במהותו היתר ויש בו עכשיו שברי עצים, קופת צדקה היא כלי שמלאכתו לאיסור כמו ארנק. וממילא המגש גם הוא בסיס לדבר האסור.