האם מותר לאישה ללכת לחוף שיש שם גברים רק גויים?

שאלה:

האם יש בעיה הלכתית לגברת לשחות בבריכה עם גויים ובעלה להיות נוכח לשמירה

תשובה:

שלום רב,

אמנם מצד איסור לפני עיוור שהיא מכשילה את האחרים כשהם רואים אותה אין במקום שכולם גויים, משום שגוי לא מוזהר על הרהור, אלא רק על ערווה ממש מצאנו שהוא מוזהר. (ראה בשו"ת רבבות אפרים ח"ה סי' תצא שהתיר לאישה לשיר לפני גויים. אולם ברור שאסור משום שזה ממש חוסר צניעות להסתובב כך בין אנשים ואפילו שבעלה נמצא שם. בגמרא בגיטין צ,א מבואר שכאשר אישה עושה זאת מצווה לגרשה! היא נחשבת עוברת על דת. ולא משום שהיא מכשילה את הרבים שהרי אילו היתה מכשילה אותם באיסורים אחרים אינה נחשבת לעוברת על דת אלא דווקא משום צניעות מצד עצמה שאיזה שרוחצת במקום שיש אנשים זה חוסר צניעות לכן היא נחשבת לעוברת על דת, ומצווה לגרשה. נמצא שאין כל ספק שיש בזה איסור גמור בלי כל קשר להכשלת האחרים. וראה עוד בשו"ת ויען דוד ח"ב סי' קפד.