בישולי גויים בקינוחי סעודה

שאלה:

שלום לרב ,

מה דעת מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל , בישולי גויים בקינוח ?!
האם פסק כמו מרן השו"ע , שאסור , או כמו הפרי חדש , שמותר , או שיש צד להקל , או להיפך שיש להחמיר ? (במקומות ציבוריים כמו בתי מלון או מסעדות די נפוץ הדבר) .
אשמח בבקשה גם מקורות לעיון .

תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

ביחוה דעת ח"ד סי' מב נקט בפשיטות לאיסור כדעת השו"ע. אלא שצירף שם את שיטת הפרי חדש באופן שהדליק הישראל את האש, שלדעת הרמ"א בלאו הכי כבר אינו נחשב בישולי עכו"ם, שאף שהשו"ע חלק עליו בזה, כאן בצירוף סברת הפרי חדש הקל בזה.