לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בזיון ספר תורה

שאלה:

שלום רב.
בשבת נתקלו בבעיה, הגבאי לא הגיע לתפילה במנחה. ולא היה מי שיפתח את נעילת ההיכל.
מישהו הלך להביא את המפתח בינתיים. הצליחו לפתוח את הספר תורה כשהוא בתוך בהיכל מאחורי הסורגים. האם במציאות זו אפשר לקרוא בתורה כיון שזו חובת הציבור או שזה בזיון לספר ועדיף לוותר על הקריאה במצב כזה?
(בסופו של דבר הגיע המפתח ברגע האחרון ממש לפני שהתחילו)

תשובה:

שלום וברכה

אם לא ניתן היה להביא את המפתח ניחא, אבל אם הלכו להביא את המפתח והוא אכן הגיע ברור שאין לקרוא בצורה כזו, זה גם בזיון לספר וגם שינוי מסדרי הקריאה שהיא נעשית על הבימה, ולא ראוי בכלל.