קבלת הטבה לעובדת באתר – לצפות בתכנים ללא תשלום

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני עובדת באתר שמוכר קורסים (ברוח היהדות) שאפשר לצפות בהם דרך האינטרנט. המנהל שלי (שהוא אף בעל הרעיון לאתר והביא להקמתו, ובנוסף בסמכותו גם לקבוע מבצעים והטבות לרוכשים) נתן לי צו'פר, גישה חופשית לכל הקורסים, גם לאלה שאני לא צריכה לצפות בהם לצורך העבודה. השאלה שלי האם צריך לשאול גם את המרצים של הקורסים לצורך האישור (דבר שהוא מסובך לכשעצמו)? או שאפשר לסמוך על אישור המנהל ולצפות בכל הקורסים בלי יסורי מצפון של גזל?
יש לציין שמדובר במרצים חיצוניים שכמובן מקבלים אחוזי משכורת מרכישת קורסים באתר, לכן אני שואלת, אבל מצד שני לא בטוח שהייתי רוכשת את אותם קורסים. אולי כן אולי לא.
בקיצור, אני ממש רוצה לצפות באותם קורסים, אבל בלב שקט – אני רוצה לדעת האם אני יכולה לצפות חופשי, על פי אישור המנהל בלבד?

תשובה:

שלום וברכה,

המנהל של האתר, הוא הבעלים של האתר, וכשם שבסמכותו לקבוע מחירים והנחות, כמו כן בסמכותו להעניק במתנה את קורסים לעובדת באתר, ולכן מותר לך לצפות בכל הקורסים כפי שהתיר לך המנהל.

בהצלחה וחנוכה שמח.