לחם שנאפה בתנור בשרי נקי על רשת פרווה

שאלה:

לפני שבועיים אפינו מאכל בשרי בתבניות של התנור מצופות בנייר אפייה. היום אפינו לחם על תבנית 'רשת' חדשה עם נייר אפיה. שאלתנו: האם מותר לאכול מאכל חלבי עם הלחם?

תשובה:

שלום וברכה

אם התנור נקי יש להקל. ודאי יש להקל לספרדים שנהגו להקל גם בסיר בשרי ממש שאינו בן יומו, אבל גם לבני אשכנז יש להקל אחר שמקילים בדיעבד גם בסיר וכל שכן כאן שזה רק ספק ריחא ראה רמ"א יו"ד סי' קח סעי' א.