בן הסמוך על שולחן אביו – לאכול לפני ההדלקה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אחד אמר שלגבי סעודה לפני הדלקת נרות שאסור לאכול חצי שעה לפני שייך רק במי שקשור אליו החיוב ז"א אם כעת הוא בחוץ או אצל מכריו חצי שעה לפני ההדלקה ואח"כ יותר מאוחר הולך לביתו להדליק -אצלו לא שייכים דינים אלו ויכול לאכול גם לפני ההדלקה כי באותו זמן אין לו חיוב,
לא בטוח במה שאני אומר אבל רציתי להגיד לו שאם אדם צריך להתפלל ערבית אך יש לנו מניין קבוע או בדעתו להתפלל יותר מאוחר אך כעת הוא רוצה לאכול הרי צריך לשים לו שומר וכד' אף על גב שלא מתפלל כעת אלא מאוחר יותר
אשמח לתשובה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין כל הלכה כמו זו שהזכרת, אדרבה אסור לו להיות אצל החבר והוא צריך לרוץ מהר הביתה כדי להדליק בזמן… יתכן שמה שראית, זה לגבי ספרדים נניח שבעל הבית לבדו מדליק, שאם הבן שלו רוצה לאכול יהיה מותר לו כיון שבלאו הכי המצוה אינה מוטלת עליו בפועל שהרי הוא יוצא בנרו של אביו, וראה שו"ת בצל החכמה ח"ד סי' נח שדן בזה וכתב שאף שנהגו להחמיר בזה, מי שמיקל בשעת הדחק יש לו על מה לסמוך.