צירוף בצקים להפרשת חלה

שאלה:

1. אישה עושה עיסה של חצי קילו בבוקר. לאחר שעתיים עושה עוד עיסה של 1.4קילו. האם לשיטה שעיסה מחוייבת בהפרשה מ1.6 צריך לעשות הפרשה כלשהיא?
2. אדם שנולדה לו בת בכורה. מה העדיפות מבחינת התורה שיהיה לאדם ראשון? בן או בת?
איזה דברים אפשר לומר לאדם שהיה מעדיף שיהיו לו בן בכור על מנת לשמח אותו יותר? איזה דברים כתובים בחזל על מי שיש לו בת בכורה?

תשובה:

שלום וברכה

אם העיסות האלו מצטרפות יחד בקערה או במקרר וכדומה יש להפריש, אבל אם זה נשאר בכלים שונים או אפילו אופים בנפרד אין צירוף. חובה לציין שכבר מ1.2 ק”ג בלי ברכה, מ1.6 רבים נוהגים לברך וכן מנהג רבים מבני ספרד, ולשיטת החזון איש אין לברך בפחות 2.250 ק”ג, אבל כאמור להפריש בלי ברכה [רק באמירת הרי זו חלה] מ1.2 ק”ג.

את שאלתך השניה לא הבנתי… מה שה' שולח זה הכי טוב לאדם, והעיקר שיהיה הרבה נחת ושמחה מכולם. בת תחילה סימן לבנים, כך הובא בחז"ל.