מקומו של עולם

שאלה:

בנפש החיים שער ג׳ שאומר שהבורא נמצא בכל מקום בהשוואה גמורה האם הוא מתכוון לעצמותו בלי התחברותו לעולמות ? אם כן למה הוא מביא את הפסוק ״אני ה לא שניתי״ הרי ה׳ זה מצד התחברותו לעולמות

תשובה:

להיפך, הפסוק הזה מובא תמיד ביחס לעצמותו יתברך, כמובא גם אגב בתורה אור לבעל התניא בפרשת השבוע שלנו – פרשת מקץ, בהקשר של נר חנוכה, עיי"ש…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון שכל השמות הם ביחס אלינו, אבל כאשר בכל זאת רוצים לומר משהו ביחס אליו השימוש יהיה תמיד בשם הוי"ה אין בכל התנ"ך ביטוי אור האין סוף וכדומה… ראה במקור שציינתי. זה מופיע בעוד אינספור מקומות בתורתו של בעל התניא ואחרים, במקרה השבת ראיתי שם…